ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Торське

вул. Вербова,20
с.Торське
Заліщицька ОТГ
Чортківський район
Тернопільська область
48642
(03554) 2-72-25

torskashkola@ukr.net

Реєстрація для події

Будь ласка, заповніть інформацію нижче:

Теги

Список тегів порожній.

День числа" Пі"

14.03.2023 10:09
14 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день математики та свято в честь математичної константи – День числа" Пі". 
Придумав це свято фізик  Ларрі Шоу.
Дату 14 березня він вибрав не випадково, адже у загальновідомому числі «Пі» цифри вказують на 3 (третій місяць в році), і 14 число березня. 
Також День числа «Пі» відзначають для залучення уваги громадськості до важливості питання про математичне навчання, хоча б на елементарному побутовому рівні, і використання математичних знань у повсякденному житті.
Число Пі настільки шановане, що йому встановлено декілька пам'ятників: у США- в Сіетлі, на сходах перед будівлею музею мистецтв та в Парку скульптур (Нью-Джерсі), в Криму поблизу селища Кацивелі.
Модний дім Givenchy в 1998 році  випустив  парфуми,присвячені числу Пі. Вони залишаються одними з найпопулярніших чоловічих ароматів французького бренду.
Музику числа "Пі" можна почути завдяки  музиканту Девіду Макдональду. Він записав за допомогою фортепіано, як звучить число "Пі", якщо його взяти з точністю до 122 знаків після коми. Для цього кожному числу був привласнений свій порядковий номер на клавіатурі фортепіано з мінорною шкалою. А молодий піаніст з США Майкл Блейк експериментував зі звучанням математичної константи, з числа π юнак записав мелодію .
Здобувачі освіти 9 класу нашої школи ,під керівництвом вчителя фізики та математики Данилюк Марії Михайлівни, провели свято числа "Пі". Вони ознайомили  присутніх із історією цієї константи, показували презентацію, проводили різні конкурси , ігри на честь константи. Мали можливість  прослухати вірш ,присвячений числу " Пі ",написаний учасницею Євромайдану, журналісткою Тетяною Чорновіл у виконанні Сем’яник Аліни та  музику числа "Пі ",яку зіграла на піаніно учениця 10 класу Рибцуник Ірина .
П’ятикласники зробили три ланцюжки числа, де кожній цифрі  відповідає інший колір паперу,з якого зробили число Пі, а  на перерві  разом із шестикласниками на практиці   обчислювали   дану константу. Для цього вимірювали довжину та діаметр клумби «Перемоги».
Свято вшанування числа "Пі " в ЗОШ I-III ступенів
с.Торське закінчилося ласуванням торта.