ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Торське

вул. Вербова,20
с.Торське
Заліщицька ОТГ
Чортківський район
Тернопільська область
48642
(03554) 2-72-25

torskashkola@ukr.net

Реєстрація для події

Будь ласка, заповніть інформацію нижче:

Теги

Список тегів порожній.

Андріївські вечорниці

12.12.2015 11:23

   

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

    Цієї суботи християнський світ відзначав День Святого Андрія. Не забули про це свято і в нашій школі.

    Спортзал заповнений і дітьми, і дорослими, які прийшли подивитися на святкове дійство. Готували його вчителі та учні.

   Проста селянська хата, в якій збираються на вечорниці дівчата. Господиня (вчитель Вітюк С.Б.) порається біля печі та стиха наспівує «Цвіте терен…». Появляється Чорт (керівник гуртків Кондуб Л.А.), який залицяється до Солохи. Коли появляється Дяк (заступник з ВР Трачук Б.С.), то Чорт ховається в мішок. Такаж доля чекає і Дяка, коли з піснею «В саду гуляла» заходять дівчата та молодиці (вчитель музики Войціх О.Я. та педагог-організатор Сендзік Н.В.). дівчата допомагають господині прибирати «сміття» в хаті та починають ворожіння. На подвір´ї  господині з´являється  Москаль (вчитель фізкультури Гончар Б.Я.) та Козак (учень 11 класу Цепенюк Микола), які ведуть між собою діалог. Під час ворожіння дівчат чобіток Оксани (учениця 9 класу Бігусяк Марія) влучає в обличчя Москалеві. В ході словесної перепалки Солоха рогачем із словами: «Та ніколи в моїй хаті москаль не буде керувати» виганяє його з господи.

    З піснею «Їхав, їхав козак містом» на подвір´ї  з´являються  парубки. Починається масове гуляння, в якому беруть участь і глядачі.

     Сценарій до вечорниць склав керівник гуртків Кондуб Л.А.,використавши епізоди із творів М.Гоголя та Г.Квітки-Основ´яненка.

   Народний танець та народні пісні запалили та об´єднали всіх присутніх.

   Сільський голова щиро подякував шкільним аматорам та запросив їх виступити в сільському Будинку культури.