ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Торське

вул. Вербова,20
с.Торське
Заліщицька ОТГ
Чортківський район
Тернопільська область
48642
(03554) 2-72-25

torskashkola@ukr.net

Реєстрація для події

Будь ласка, заповніть інформацію нижче:

Теги

Список тегів порожній.

Екскурсія на виробництво

13.02.2019 14:17

Сучасне реформування української школи стверджує необхідність якісного оновлення змісту освіти, забезпечення безперервного процесу становлення та розвитку гармонійної творчої особистості учня.

Сьогодні школа має готувати не лише носія знань, а й творчу особистість, яка здатна використовувати здобуті знання для конкурентоспроможної діяльності у будь-якій сфері суспільного життя, тобто формувати компетентну особистість. Розвиток у школяра самостійності, здатності до самоорганізації, саморозвитку, самовиховання, самоосвіти – це одне з першочергових завдань сучасної освіти.

Школа повинна підтримати, захистити дитину, озброїти механізмами, технологіями розробки життєвих стратегій, спрямованих на формування гармонійної компетентної, конкурентоспроможної особистості, яка вміє творчо розв’язувати проблеми, вміє повноцінно жити у новому світі, адекватно реагувати на зміни, постійно самовдосконалюється, намагається змінити на краще своє життя та життя своєї країни, а саме виховати компетентну особистість.

Для учнів навчального закладу найбільш цікавими є ті уроки, де їх залучають до активної пізнавальної діяльності, що приносить їм успіх, радість пізнання й праці.

Нетрадиційні форми проведення уроків дають можливість не тільки підняти інтерес учнів до предмету, що вивчається, але й розвивати їх творчу самостійність, навчати з різними джерелами знань .

Вчителі фізики ЗОШI-IIIст.с.ТорськеДанилюк М.М. та Гачок В.І. вважають,що

навчальні екскурсії відіграють важливу роль в процесі політехнічного, трудового виховання і профорієнтації школярів,формуванню компетентності в здобувачів освіти. Зв’язок екскурсій з попередньо вивченим навчальним матеріалом та наступним дає прекрасну можливість показати застосування фізичних явищ і процесів на виробництві, побуті, навколишньому середовищі.

Екскурсії мають не тільки пізнавальне, але й виховне значення: на виробництві учні знайомляться як з технікою, технологіями, так і безпосередньо з   працею людей,мають велике значення для розвитку спостережливості дітей, формування у них наукового світогляду, встановлення взаємозв’язку між різноманітними фізичними явищами.

Вони часто проводять екскурсії на підприємства села та району,вихід у природу.

Недавно вони організували для учнів 5-8 класів екскурсію в агрофірму «Кернел»,де їх люб’язно зустрів і провів цікаву екскурсію головний інженер Савіцький Олег Владленович.Він ознайомив дітей із різними видами техніки,їхніми технічними параметрами,новітнімитехнологіями,їх перевагами та недоліками,відповідав на різні запитання школярів.Діти відвідали майстерню,побачили принцип дії лебідки,ознайомилися із різними простими механізмами.На прощання Олег Владленович подарував у кабінет фізики великий календар із світлинами техніки.

Повертаючи додому,діти ще довгий час обговорювали змістовну ,пізнавальну екскурсію в агрофірму»Кернел».