ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Торське

вул. Вербова,20
с.Торське
Заліщицька ОТГ
Чортківський район
Тернопільська область
48642
(03554) 2-72-25

torskashkola@ukr.net

Реєстрація для події

Будь ласка, заповніть інформацію нижче:

Теги

Список тегів порожній.

Міжнародний день польоту людини в космос

12.04.2021 14:38
12 квітня минуло 60 років від часу,що вперше в світі людина здійснила політ та ще цього року Україна святкує 30 -річницю Незалежності. З 1991 року в космічній галузі нашої держави відбулося чимало визначних подій. Це і запуск 3-х українських супутників серії Січ, призначених для дистанційного зондування Землі, і політ Леоніда Костянтиновича Каденюка у космос. З нагоди дня працівників ракетно-космічної галузі України,  протягом тижня в нашій школі було проведено ряд заходів вчителем Данилюк М.М. :дистанційний урок у 9 класі на тему: «Реактивний рух.Фізичні основи ракетної техніки.Досягнення космонавтики»,де учасники освітнього середовища були ознайомлені з інформаційно-пошуковими проєктами на тему: «Досягнення космонавтики. Розвиток космонавтики в Україні» та «Реактивний рух у природі», які презентували Задорожний Н. та Сендзік О. Під час «ліричної хвилинки» ознайомилися з картинами льотчика-космонавта Олексія Леонова, який вперше у світі здійснив вихід у відкритий космос та створював за свіжими враженнями картини.
У 5 класі на уроці математики Данилюк Марія Михайлівна використала елементи STEM-освіти,пов’язала математику з космосом.Діти активно приймали участь в уроці,розв’язували завдання з теми «Десяткові дроби» та дізнавалися багато цікавого про космос, представляли свої роботи.
У 7 класі було проведено класним керівником Данилюк М.М.  інформаційну годину спілкування, де здобувачі освіти ознайомилися з історією космонавтики, зокрема з прізвищами українських космонавтів,конструктором перших штучних супутників Землі та космічних кораблів  Сергієм Корольовим. Діти дізналися,що Леонід Каденюк-перший космонавт незалежної України,родом із Чернівецької області,у космосі вивчав вплив невагомості на ріст рослин,і  вперше розгорнув український прапор на орбітальній станції,брав із собою «Кобзар» Т.Г.Шевченка. На запитання журналіста: навіщо літати в космос, відповідав коротко: щоб покращити життя на землі.
Леонід Каденюк говорив: «Боже, бережи нашу Землю, дай розуму людям. Коли дивишся на планету з висоти космічної орбіти і бачиш таку красиву землю… Але коли пригадуєш, як ми живемо, то особливо там надзвичайно глибоко усвідомлюється, наскільки не досконале людське суспільство. Ми не правильно ставимося до природи. Треба берегти свою планету!»Ці слова дуже актуальні тепер.