ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Торське

вул. Вербова,20
с.Торське
Заліщицька ОТГ
Чортківський район
Тернопільська область
48642
(03554) 2-72-25

torskashkola@ukr.net

Реєстрація для події

Будь ласка, заповніть інформацію нижче:

Теги

Список тегів порожній.

Обласна теренова гра "Легенда УПА"

21.05.2018 12:58

       Вже  3 рази  учні нашої школи були  учасниками теренової гри «Легенда УПА». Підготовка до неї вимагала багато сил учасників та фінансів з боку керівництва. Спонсорами цієї поїздки були фірма «Агрополіс-Кернел» та підприємець А.Я.Куленяк.

      Учні виконували всі завдання, які вимагалися згідно з положенням про проведення теренової гри. Це -  смуга перешкод, переправа, складання та перенесення конструкцій. Не була перешкодою навіть погана погода, всі з гарним настроєм вирушили на змагання. По дорозі виконували пісні та згадували різні смішні історії і різні випадки, які траплялися їм під час тренувань.

    Теребовлянщина зустріла нас привітно, але з трішки поганими погодними умовами. Але це не стало на заваді, діти та вчителі облаштовували намети, окремо для харчування і для сну. Вечір провели біля багаття, де готували запечену картоплю, шашлик. Ройовий Водавчук Іван – псевдо Удав – склав графік чергування в таборі, і всі його дотримувались.

     На другий день почали прибувати учасники з інших районів. До нашого табору завітав писар друг Яків, який коротенько розповів нам про умови проведення змагань. Для збору роїв лунав свисток. Неподалік нашого табору була розміщена польова кухня, де готували їжу для всіх учасників змагань.

    Найзворушливішим було відкриття змагань, де були присутні представники обласної та районної ради, і поблагословив всіх отець Іван Сивак. Було нам за честь те, що наших учнів Добровольську Юлію та Войціха  Святослава обрали хорунжими на цьому святі. І прапор, який вони несли, зберігався до закриття у нашому таборі.

   Після збору роїв відбулося жеребкування, згідно з яким учасники «роїв» вирушали на змагання. Перед проведенням певного етапу інструктори давали настанови. Здивувало наших учнів і те, що всі учасники змагань звертались один до одного «друже», «подруго». Після гри у «пейнтбол» (де наші учні зайняли 3 місце),  пролунала команда до обіду, яка розпочалася з молитви. Далі розпочалася смуга перешкод, яка вимагала згуртованості, витривалості.

   Після змагань нас чекала смачна вечеря.

   Найцікавішою для всіх була підготовка до «ватри знайомств», де хлопці та дівчата зносили дрова, щоб ця ватра була велика і горіла довго.

   Перед запаленням ватри організатори, друг Барда та друг Бу нчужний, розповіли про історію створення теренової гри. Коли запалили ватру, то біля неї проводили різні розважальні ігри і виконували художні номери.  Нам було приємно при перегляді відео історії гри бачити наших колишніх учнів та беззмінного керівника команди Трачука Б.С.

    Після команди «тиша» всі поспішали до своїх наметів. Наступного дня о 5 год. ранку пролунала команда «вставання». Почалося шикування роїв, де ройові отримали завдання дня чи не найважчого конкурсу  «теренової гри». Згідно з умовами проведення, учасники отримали карти з відповідними позначками  та координатами, які вони повинні пройти за певний час. Закінчилася ця гра великим «тереновим боєм». Хоч бій був наближений до справжнього, але ніхто не був травмований. З місця бою, біля монастиря, всі вирушили до табору з піснями, бо всі знають, що вони друзі.

       Ми успішно виступали на всіх етапах, тому надіялися на призове загальнокомандне  місце. Проте у заключному бою ми попали в команду, яка програла, що нас позбавило  призового місця.

   В таборі на нас чекав смачний сніданок. Після того, як відпочили, набралися сил, розпочалася гра «інтелектуальний змаг», де потрібно було проявити свої знання з історії Тернопілля.

  На закритті змагань всім роям вручили дипломи, а переможцям подарунки.

 Втомлені, але щасливі та задоволені повернулися додому.