ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Торське

вул. Вербова,20
с.Торське
Заліщицька ОТГ
Чортківський район
Тернопільська область
48642
(03554) 2-72-25

torskashkola@ukr.net

Реєстрація для події

Будь ласка, заповніть інформацію нижче:

Теги

Список тегів порожній.

Поки нас пам'ятають – ми живі

20.10.2022 09:16
Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали
 
          Сьогодні у нашому закладі освіти   відбулося    урочисте відкриття меморіальної дошки на честь  Івана Миколайовича Волочія.  Іван — випускник нашої школи,  який  загинув 7  березня 2022 року,  захищаючи  територіальну цілісність України.
 
 На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-захиснику були присутні рідні, голова міської ради  Іван Дрозд ,заступники Роман  Краснюк та Олеся Кирилюк,секретар міської ради Уляна Лисак,начальник відділу освіти Надія Підгребя,отець Ярослав директор місцевого агропідприємства Ольга Пельцер,Руслан Садигов-військовий комісар четвертого відділу,колишній директор школи Богдан Кіцканюк,Петро Серидинський - староста села, , громадські активісти та жителі села. Учасники освітнього процесу подякували батькам,що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя. Право відкрити меморіальну дошку було надано найріднішим людям.Після чого учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. 
 
 «Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Він поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення ім'я цього хлопця. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам'ятають – ми живі». Іван назавжди буде в нашій пам'яті, в наших серцях і душах» - зазначив директор школи Борис Трачук
Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки, запалили свічі пам’яті. Настоятель   церкви отець Ярослав освятив меморіальну дошку та помолився за упокій душі загиблого  героя.А далі пролунала  сирена......
 
Вшанування пам'яті ГЕРОЯ продовжилося в укритті.Про шкільні роки Івана розповів колишній директор школи Богдан Кіцканюк.Зі сльозами на очах присутні слухали пісню ,,Мідний хрестик"у виконанні  тріо ,,Терноцвіт" та поезію ,,Похмурий день",яку декламувала учениця 10 класу Вікторія Бригадир.Зі щирими словами вдячності  до учнів звернулася мама Івана Олександра Дмитрівна.