ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Торське

вул. Вербова,20
с.Торське
Заліщицька ОТГ
Чортківський район
Тернопільська область
48642
(03554) 2-72-25

torskashkola@ukr.net

Реєстрація для події

Будь ласка, заповніть інформацію нижче:

Теги

Список тегів порожній.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2021

01.11.2021 10:18

Сучасну школу неможливо уявити без інформаційного простору, який створюється за допомогою бібліотечного комплексу. Бібліотека стала центром, де забезпечується доступ до різноманітної інформації. Бібліотекар школи надає методичну, практичну, індивідуально та професійну допомогу учням, вчителям, батькам у підборі навчального матеріалу.

               З 1 жовтня  по 31 жовтня 2021 року в школі проходив місячник шкільної бібліотеки. Шкільний бібліотекар Войціх О.Я. провела між класами змагання на краще збереження підручників та провела бесіду про збереження навчальної книги. Шкільні активісти разом з шкільним бібліотекарем перевіряли підручники, вимагали від учнів підклеїти, обгорнути і знову принести на перевірку ті підручники, які мали на то потребу. Після рейду перевірки були підведені підсумки огляду-конкурсу у кожному класі і взагалі по всій школі. З учнями початкових класів бібліотекар  проводить велику роботу щодо виховання культури читання учнів-читачів. Різноманітна діяльність бібліотекаря була спрямована на виховання в учнів бережливого ставлення до підручника і книги взагалі. В наслідок цієї діяльності все більше учнів прилучається до літератури, вчаться берегти книгу, поважати працю тих, хто її створює.

                 Шкільний бібліотекар протягом місячника проводила бібліотечні уроки в молодших класах. Молодші школярі після проведення бібліотечних уроків краще орієнтуються у великому океані книжкового світу. Спільно з активом читачів були проведені такі заходи:

  • Бесіда «Милосердя природи і людини»
  • Літературна подорож «Книга вчить, як з природою дружить»
  • Конкурс віршів «Природа у поезії»
  • Конкурс малюнків «Природа очима дітей»
  • Яблунева вікторина Я люблю яблуко»

             Було організовано виставку творчих робіт учнів «Мозаїка творчих ідей», діяли книжкові викладки «Великий педагог, великий Добротворець», «Від книжки до творчості».

             Навчити школярів любити книжку – завдання бібліотекарів і педагогів школи. Тому велика увага приділяється виробленню навичок користування бібліографічною інформацією, вихованню культури читання.

Сьогодні нашу школу неможливо уявити без сучасного інформаційного простору, який створюється за допомогою бібліотечного комплексу. Бібліотекар навчає читачів користуватися джерелами інформації, орієнтуватися у підборі літератури з певної теми.     

              Бібліотекар школи Войціх Олександра Ярославівна - постійний гість в класах, де проводять масові заходи по улюблених творах українських поетів. Школа і бібліотека виступають як однодумці щодо творчого читацького розвитку учнів. Ось чому так важливо бібліотекарю разом із педколективом прилучати учнів до вдумливого читання книги, виховувати в них потребу поповнювати свої знання, поширювати свій кругозір. Багато нового учні дізналися під час таких заходів, які були проведені в розрізі місячника шкільної бібліотеки.